onsdag den 10. februar 2016

Det starter med fri.....

Fritid/frihed
Jeg har fri i dag. Det havde jeg også i går. Og i mandags, Og i weekenden. 5 dage i streg. Og ikke engang feriedage, bare fri. Jeg elsker det.
At gå ned på 32 timer er den bedste beslutning jeg har taget meget meget længe. Selvom det egentlig er længe siden, den blev taget. Og nogle måneder siden det trådte i kraft. Det er bare først nu jeg rigtig føler jeg kan mærke effekten af det.
Bevares, det kan også mærkes på min konto. Men helt ærligt, jeg skærer gerne 3 ugentlige kopper kaffe to go og et cafébesøg væk for den ekstra frihed/fritid det giver. Frihed til nogle af de ting jeg OGSÅ gerne vil. Frihed til at lade op i mit eget selskab. Frihed til at træne (som om det sker, men intentionen er der). Frihed til at se andre mennesker. Fritid til at være en bedre kæreste/søster/veninde. Alt dét er de færre penge værd.

Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg en dag skulle gå ned i tid. Skiftende vagter er ikke for småbørn. 37 timer, blandede vagter, inkl hver anden weekend - det er hård kost. Prisen? En omgang stress. Der håber jeg aldrig, aldrig, aldrig at jeg ender igen. Så vigtigt er et arbejde ikke.
Jeg vil arbejde for at leve, ikke leve for at arbejde.

For første gang siden sensommeren har jeg følt, at jeg lever rigtigt igen og ånder frit. At jeg er mig og ikke bare en skygge. Der begynder at være overskud til at plante frø som skal vokse og spire. Jeg ved ikke helt i hvilken retning planterne skal gro, men de higer mod lyset. Noget kommer til at ske, jeg ved det. Det handler om at se de små gule pile, der kan gemme sig djævelsk godt når man ikke har overskud til at lede efter dem.Ingen kommentarer:

Send en kommentar