onsdag den 2. februar 2011

Min indre powerwoman

Hun har måske været lidt i vinterdvale tror jeg. Men i dag, hvor kyndelmisse markerer at halvdelen af vinteren er gået og foråret trods alt er i vente derude rører hun på sig. Sender energi ud i lillefingeren. Kan ikke nøjes med små planer, næ nej, der er ting under opsejling. Store ting og forandringer. Nu hvor livets gryde er i kog og bobler så der må røres grundigt for at indholdet ikke brænder på kan man jo ligeså godt overveje om der skal tilsættes nye og eksotiske råvarer. Med lidt omtanke ender det jo oftest med at blive meget spiseligt.
Vinter er som skabt til gryderetter og som det er tilfældet i madlavningens kunst skal nogle ingredienser i livets gryderet simre længe for at opnå rette konsistens. Andre skal bare lige vendes i til sidst for at runde retten af. Og andre igen er så hverdagsagtige at man nærmest glemmer de er der...
Som med de fleste gryderetter, så bliver livet bedre jo længere det simrer. Intensiteten forstærkes og smag og duft spiller sammen på en helt uimodståelig måde. De 4 grundsmage; sødt, surt, salt og bittert og så det udefinerbare i form af umami i harmonisk symfoni.
Den indre powerwoman kan godt nok godt komme til at glemme en enkelt ingrediens eller tilsætte den for tidligt eller for sent, men hun VED at gamle husråd kan redde det hele. Husråd som "husk dig selv", "hav hjertet med i alt hvad du laver", "en sund krop i et sundt legeme", "følg mavefornemmelsen", "selv den største rejse starter med et lille skridt" og utallige andre.
Jeg VED det ender med en absolut gourmetoplevelse det her.

Min indre powerwoman er med til at motivere til små og store ting. Hun ved jeg kan, også når jeg selv tvivler. Hun får mig til at rette ryggen og se verden i øjnene og fra nye vinkler. Det er også hende, der overtaler mig til at spise morgenmad på Mokkariet og huske selvforkælelse (jeg er nem at overtale). Hun har det med at forsvinde i ny og næ, men så dukker hun pludselig op på underlige tidspunkter og steder. Hun er som regel mere end velkommen.


Er du i kontakt med din indre powerwoman?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar