lørdag den 10. marts 2018

Skål.....?

Mojitoen var (desværre) ikke min...
I min insta-feed poster jeg jævnligt billeder af et par lækre cocktails, en kold fyraftensøl eller et godt glas rødvin. Det er ingen hemmelighed, at jeg holder af - og sætter pris på- alle tre dele fra tid til anden.
Cocktails tilfører hverdagen en snert af noget luksuriøst til hverdagen, en kold øl kan få stress og jag til at forsvinde fra hovedet og et godt glas vin er et fantastisk supplement til lækker mad eller en diskussion om verdenssituationen.
På ferier "hører det også ligesom med", sådan at sidde med en kold drink eller et glas kold vin...
Bevares, i hyggelige stunder kan der ryge mere ned end de 7 anbefalede genstande, men det hører mere til reglen end undtagelsen. Jeg vil anslå, at mit forbrug ligger mellem 0-4 genstande om ugen. Et forbrug jeg har det fint med.

I forbindelse med min udskrivelse fra Bispebjerg var en af lægerne gevaldig klar i spyttet: ingen alkohol i 6 måneder, minimum.  (Oftest er det alkohol, der udløser betændelse i bugspytkirtlen, red.)
Jeg har fortalt det til folk med et glimt i øjet - blandt andet p.g.a. de første linjer i dette indlæg. Gerne med kommentaren "det er jo ikke verdens undergang, men det er da surt".

Jeg havde nok altid troet, at hvis jeg ikke skulle drikke alkohol var det fordi der var en graviditet at tage hensyn til - det er der ikke.
Der er dog ingen tvivl om, at jeg vil efterleve "forbuddet" - tanken om endnu en omgang pankreatit - nej tak!
Det er faktisk lidt skræmmende, hvordan det kan påvirke kroppen (også selvom det ikke var udløsende årsag hos mig). Det er i øvrigt heller ikke godt for triglyceriderne (som rent faktisk havde noget med sygdom at gøre hos mig)

På vores netop overståede ferie drak jeg en del danskvand fordi jeg ikke synes at sukkersøde sodavand klæder mad specielt godt. Men helt ærligt, det føles sq lidt fladt. Og jeg har savnet et godt glas vin. Savnet at blive lidt tirsdags- tipsy.
Noget så "simpelt" har vakt overraskende mange følelser.
Jeg føler mig helt vildt forkælet og som en trodsig tre-årig, for alkohol er jo ikke en menneskeret og det ER jo alt andet lige sundere at lade være. Helt ærligt, så er det jo et i-lands problem!
Men jeg savner det altså. Det har overrasket mig, hvor meget socialt og kulturelt, der åbenbart, for mig, ligger i at drikke alkohol. Hvor hyggeligt jeg synes det er. Hvor meget jeg føler jeg skal forklare mig/give en årsag, når jeg takker nej til alkohol.

Friskpresset juice, som jeg helt sikkert skal gøre det mere i
Det bliver sikkert bedre med tiden og jeg er sikker på der findes fine alternativer, både alkoholfrie øl (de findes i ok varianter ved jeg), diverse slags cider og saft/juicer som jo også smager godt.  Men tro mig, jeg glæder mig til at drikke bobler til vores bryllup og må i mellemtiden fokusere lidt på alle de kalorier, jeg sparer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar