mandag den 25. august 2008

Kampen mod fedtet

I dag starter det slag, der for alvor skal gøre det af med resten af de overflødige fedtceller der sidder irriterende godt fast på min krop. Alle siger det er flot, det resultat jeg allerede har opnået i løbet af det sidste år. Og det er det skam også, jeg giver dem ikke uret. Det er bare ikke nok.
Første runde er udkæmpet, med mig som den suveræne vinder så jeg er fortrøstningsfuld hvad angår denne anden runde.

Har lige været i Fakta og veg med stålsat vilje udenom slikhylderne og alt det andet der fristede. Tilgengæld så man mig slæbe en kurv fuld af fuldkorn, magre produkter og grøntsager i alle farver rundt i hele butikken. Det var første hurdle. Næste er at holde mig til de små portioner og ikke falde i. Falde i de der undskyldninger der lyder "Jamen i dag må jeg godt". "Det er lidt synd for mig, og et lille stykke skader jo ikke". "Jeg har lige forbrændt x antal kalorier på crosstrainer, så bare en lille....."
NEJ! nej! nej! Det holder jo ikke med alle de undskyldninger.
Egentlig passer det mig glimrende, at hverdagen snart starter igen. Både fordi den daglige cykeltur er skøn og fordi ferie får alle intentioner om at spise sundt til at fordampe. En is, et lille glas rødvin (eller to), og god mad - det er ikke svært at overbevise sig selv om, at man trænger til det.
Udover, at hverdag skal være hverdag og fest skal være forbeholdt engang imellem har jeg vist ikke rigtig nogen strategi. Eller jo, her i starten at veje alt der ryger i munden og se hvordan energifordelingen er. Lidt nørdet må man gerne være. Vægten får lov at blive stående under sengen, jeg ved at det er demotiverende hvis jeg vejer mig for tit. Men derudover, så er det en dag ad gangen.
Mål og delmål. Alle siger det er en god idé. Og ja, måske. Men jeg har ikke tænkt mig at gøre brug af det. Jeg har da en idé om hvor jeg gerne vil ende henne, men jeg har også tiden til at nå det. Det er trods alt vaner der skal gælde resten af mit liv vi snakker om. Så om jeg når det på 2 eller 10 måneder er ikke så afgørende.

Jeg ved at jeg kan. Jeg ved at det kræver viljestyrke. Jeg ved at jeg bliver ufattelig glad for resultatet. Med andre ord, motivationen er i top! Fedtceller- kom bare an!
Følg med i kampen, der opdateres jævnligt herinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar