mandag den 31. december 2012

2012 - 2013

Jeg tror det er første gang i mit liv - at jeg ikke har nogle specifikke planer nytårsaften. Det er på een gang både meget underligt og helt ok. Eller, jeg har en aftale et par etager højere oppe senere på aftenen, men starter for mig selv. Når nu omstændighederne er som de er - en masse arbejde de seneste og de kommende dage efter en lang og dejlig juleferie er energimængden ikke så stor. Så mens P3 holder mig med selskab med 90'er festen, maden er i ovnen og de sidste timer af 2012 tæller ned kan jeg passende gøre status over året. Det er jo oplagt og kommer helt naturligt i disse dage. Nærmest uanset om man vil det eller ej....

For ret præcist et år siden skrev jeg, at jeg havde en god fornemmelse for 2012. Den har holdt stik. Frø, der blev plantet mens jeg vandrede på caminoen i sommeren 2011 er blevet vandet og har vokset sig til en stor flor plante, der stadig gror.
Sådan efterrationaliseret har jeg brugt ret meget af året på at spekulere på min arbejdssituation. Ikke at jeg ikke var glad for mit arbejde og mine kolleger, men der har været endnu større ubalance mellem arbejde end fritid end jeg egentlig troede og de mange togture fik mig til at løbe sur i hverdagen. Dét kombineret med rastløshed og eventyrlyst (netop måske opstået pga ubalance?) kan og bør man ikke sidde overhørig.
Hvad andet er der så at gøre, end at handle?. ....I maj/juni tog jeg tilløb og sendte en ansøgning til job i Norge, i juli sagde jeg ja tak til et 10 mdrs vikariat og i oktober pakkede jeg ned og tog afsted. Det var - det ER- en god beslutning. Selvom jeg sidder på et lille værelse og deler køkken og bad med mange andre og det regner en stor del af tiden så har jeg fundet den ro jeg længtes efter hele foråret. En balance, en følelse af at hvile i mig selv mere end jeg har gjort længe. En følelse af at ha hevet stikket ud for at koncentrere mig om noget andet... trods det er inde for samme boldgade. Det udfordrer mig på den helt rigtige måde.

Selvom jeg egentlig føler mig meget godt grounded i mig selv og min nuværende hverdag er der selvfølgelig mange mennesker i mit liv som jeg dagligt savner. Derfor er jeg også ret sikker på, at jeg sætter kurs mod Danmark igen i det tidlige efterår. Dét er vist også sådan cirka det eneste jeg ved kommer til at ske i det nye år. Det er lidt skræmmende, men egentlig er det allermest befriende at have et år foran sig hvor intet er planlagt og uvisheden skaber nye rammer...

Godt nytår derude! Drik et glas bobler for mig og kom godt ind i det nye år:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar