Peanutbuttercookies - det er sådan nogle som den arketypiske amerikanske husmoder altid har klar sammen med et glas kold mælk når børnene kommer hjem fra skole....
Her, på kolde Nørrebro, er det en af de opskrifter jeg altid har haft lyst til at prøve siden jeg for år tilbage fik en cookies-bagebog af min søster til jul. Sammenlagt med, at jeg har en periode hvor peanutbutter er en af grundsubstanserne i mit køkken blev det derfor oplagt at kaste mig ud i projektet en onsdag eftermiddag. I øvrigt sværger jeg til økologisk, cruhnchy peanutbutter der ikke er tilsat uanede mængder sukker.
Well..
Peanut Butter Cookies:
6 tbsp butter
6 tbsp sugar
½ cup/150 g crunchy peanutbutter
1 egg
3 tbsp light corn syrup (jeg brugte alm. lys sirup)
175 g all-purpose flour (hvedemel)
1 tsp baking powder
Preheat the oven to 180 degrees
Cream the butter and sugar together until pale and fluffy. Add the peanut butter, egg and corn syrup and beat until well combined.
Sift the flour with the baking powder and work into the mixture to form a soft dough. On a lightly floured counter, knead the dough lightly, then shape into a thick log. Cover with plastic wraps and let chill 30 minutes.
Cut the dough into slices 5 mm thick and space well apart on the baking sheets. Press a criss cross patterne into the dough with the tines of af fork.
Bake until golden, 10-12 minutes. Let cool on the baking sheet for 2-3 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely. Store in an airtight container for up to five days.
Opskriften er nem at gp til og resultatet.... hmm.. jeg er ikke helt sikker på hvad jeg synes om dem. Måske har jeg haft for høje forventninger for selvom kage altid er godt synes jeg de var lidt kønsløse i smagen og at peanutbuttersmagen med fordel kunne har været kraftigere. Men det er noget man kan eksperimentere lidt med tænker jeg...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar