Der er jo det her med, at mine kogebøger ikke blot skal stå til pynt, men rent faktisk anvendes. Derfor besluttede jeg før nytår at jeg min 1 gang om ugen laver mad efter opskrift. Udover at jeg får prøvet noget nyt tænker jeg også at det give en masse forskelligt mad til fryseren fordi de fleste opskrifter jo er til mere end 1 person. Win win!
I denne uge faldt valget på en suppe som en veninde anbefalede og jeg hev Nikolaj Kirk's "Hverdagsmad" ud af reolen. Hverdag er jo lige hvad det er og med en fridag på programmet var der god tid til at hygge om maden. Jeg havde desuden ambitiøse planer om at komme ned og træne og når så maden bare skulle varmes bagefter, ja så var der jo ingen undskyldning.
Holger i gryden |
Koge, koge, simre, simre - en time senere blev Holger (ja det hed kyllingen altså) plukket i småbidder, grøntsager og fond fik en tur med blenderen så i senere er det bare at tilsætte lidt fløde (her har jeg altså trodset opskriften og købt kaffefløde i stedet for piske), koge suppen godt igennem, smage til, komme kyllingen i og drysse med lidt persille.
Så er der serveret.
Konklusion:
Årets første opskrift var nem at gå til. En anelse omstændig pga kyllingen der skulle pilles, men så heller ikke mere. Smagen er på een gang både mild og stærk. Jeg tror, at lidt revet ingenfær i en af de andre portioner som nu ligger i fryseren kunne være et hit ligeså vel som jeg kunne finde på at komme lidt broccolibuketter i gryden når jeg varmer suppen igen.
Opskriften siger 4 personer, jeg har 5 portioner ekstra i fryseren :D
Din blog har fået en ny fast læser :-)
SvarSletDejlig opskrift du har lavet.
KH
Selina fra Stop Spild Af Mad