Nok om det- det er tid til ugens opskrift, uge 2, en anelse forsinket.
Et granskende blik i mit køleskab spottede en courgette. Egentlig er det jo mest en sommergrøntsag og jeg ved ikke helt hvorfor jeg købte den, for SÅ interessant synes jeg ikke den grøntsag er. Den er jo i virkeligheden lidt kønsløs, men køn er den grønne farve jo. Nå - et eller andet sted kan jeg huske at jeg havde set en opskrift på courgettedeller. Det lyder som noget der er et hit til madpakken også, og man skal aldrig forsømme at bringe lidt sommer ind i januar!
Som sagt så gjort. I "365 hverdagsretter" af Trine Hahnemann fandt jeg opskriftenJeg supplerede courgetten med endnu en, æg, mel, haloumiost, citron - saft og skal, timian, og salt og peber. Snart hyggede en stor portion deller sig på panden.
"Farsen" var meget lind og det var snarere klatkager end "frikadeller", men gode blev de. Den revne citronskal og friske timian smagte delikat igennem og bragte en snert af sommer til Nørrebro. Jeg kunne sagtens finde på at lave dellerne en anden gang, men ville nok tilpasse mængden af æg så dejen ikke blev helt så flydende.Jeg benyttede lejligheden til at udsætte min lillesøster for eksperimentet og serverede "dellerne" sammen med en grøn salat, bagte kartofler + jordskokker og en lækker salat af kikærter og krydderurter (og hov, der kom ugens opskrift, uge 3 på banen) og en klat ajvar så vi fik fyldt maverne.
Velbekomme |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar